Tips & Idéer til bryllupsfotograferingen - del 2

For at få det optimale ud af bryllupsfotograferingen har jeg samlet lidt forskellige tips og idéer til at få det bedste ud af samarbejdet med fotografen.

Her følger andet af i alt 3 indlæg omkring Tips & Idéer:

 

Efter vielsen

Det kan være en idé på forhånd at bede gæsterne om at undgå den traditionelle ris kastning, som i øvrigt ikke er tilladt i ret mange kirker. Ud over at fuglene ikke er så glade for dem, så har ris det også med at sætte sig fast i håret på brudeparret, og det kan ses i de efterfølgende billeder. Portrætbillederne er bare smukkere uden ris. Erstat evt. ris kastning med sæbebobler eller rosenblade.

Portrætfotograferingen

Afsæt en times tid i programmet til portrætfotograferingen. Det vil sikrer en tilpas tid til at få lavet smukke bryllupsbilleder.

Tag meget gerne en ven/veninde eller to med til portrætfotograferingen. Det er dels en stor hjælp til bruden så hår og kjole altid sidder rigtig, og dels er det en stor hjælp til fotografen der ofte kan have brug for en ekstra hånd til at holde eventuelle lys eller reflektor skærme.

Husk at nyde hinanden og glæden ved den store dag imens fotografen arbejder. I skal ikke tænke på hvordan i ser ud på billederne, men bare nyde hinanden. Fotografen klarer sin del af arbejdet og skal nok dirigere jer når og hvis der bliver behov for det.

Tænk over hvilket tidspunkt på dagen samt årstiden, i skyder billederne på. I vinter halvåret går solen tidligt ned, så planlæg portrætsessionen efter hvornår der er dagslys.

Receptionen

Har i hyret bryllupsfotografen til også at fotografere til jeres reception, kan det være en idé at vente med at lave portrætterne til efter receptionen. Så skal jeres gæster nemlig ikke vente på at i bliver færdige hos fotografen.

Gruppe- & parbilleder

Det er en rigtig god idé at få lavet gruppebilleder af alle gæsterne ved receptionen eller festen. Så kan i altid mindes jeres gæster og hvordan de så ud på dagen.

Parbilleder er også rigtig sjove og gode minder. Lav en liste over alle de par/grupper som fotografen skal lave billeder af, så i sikre jer alle billeder bliver lavet. Aftal på forhånd med jeres fotograf hvordan dette skal gøres – og vær opmærksom på at dette kommer til at tage lidt tid.

Generelt

Husk at tingene kan tage længere tid end hvad i tror – så lidt luft i tidsplanen fjerner den værste stress.

 

Hold øje med bloggen den kommende uges tid for at læse tredje og sidste del af Tips & Idéer til bryllupsfotograferingen.