FAQ

Jeg har forsøgt at besvare de spørgsmål, jeg som bryllupsfotograf oftest bliver stillet af kommende brudepar i forbindelse med bryllupsplanlægningen.

Det er vigtigt for mig at levere et kvalitetsprodukt, og at jeres bryllupsbilleder er nogle som i vil nyde i rigtig mange år frem i tiden. God planlægning er essentiel for succes, og derfor tilbyder jeg også altid et indledende møde, hvor vi kan drøfte alle detaljerne.

FAQ-bryllupsfotograf.jpg

 

HVORDAN BOOKER VI DIG?

Den nemmeste måde er at udfylde kontaktformularen på hjemmesiden, og skriv gerne lidt om jeres planer og ønsker. Jeg svarer tilbage indenfor 24 timer om jeg er ledig den pågældende dag.

 

HVOR LANG TID I FORVEJEN SKAL VI BOOKE DIG?

Nogle datoer er mere populærere end andre, og bliver booket et år i forvejen. Det betaler sig derfor altid at være i god tid.

 

SKAL VI HAVE ALLE DETALJERNE PÅ PLADS VED BOOKNINGEN?

Nej, alle detaljerne omkring jeres bryllup behøves ikke at være på plads for at booke mig. Hvis i bare kender datoen for jeres vielse, så kan vi altid tilføje detaljerne til kontrakten senere i forløbet.

 

MODTAGER VI EN KONTRAKT PÅ VORES AFTALE?

Der skal være styr på alle aftaler og detaljer. Derfor modtager i ved bookningen en kontrakt som indeholder alle relevante oplysninger såsom dato, tider, adresser, pris, betaling osv. Det er vigtigt at have styr på detaljerne, og at gennemlæse kontrakten samt at godkende den.

 

PLANGLÆGNINGSMØDE

Det er en god idé at gennemgå bryllupsdagen og jeres ønsker og behov. Som jeres bryllupsfotograf tilbyder jeg at vi sammen holder et indledende planlægningsmøde, hvor vi gennemgår alle detaljerne for den store dag, samt hvordan jeres bryllupsfotografering skal foregå. Vi kan mødes hos jer, på den ønskede location eller en café i nærheden. Har i mere lyst til at vi klarer forberedelserne pr. telefon, mail eller Skype, så er det ikke noget problem, det er helt op til jer.

 

BLIVER VORES BILLEDER REDIGERET?

Ja, alle de billeder som i modtager, er nøje udvalgt og nænsomt efterbehandlet for at optimere farver, lys og kontraster mm. for at kunne skabe det bedste resultat fra dagen.

 

MODTAGER VI ALLE BILLEDERNE FRA DAGEN?

Nej, i modtager ikke alle billederne fra dagen. Testskud, duplikater, billeder ude af fokus mm. bliver frasorteret. Det er min opgave at levere et kvalitetsprodukt, hvor jeg som fotograf kan stå helt inde for det leverede produkt. Derfor bliver alle billeder nøje gennemgået, og billeder der ikke er brugbare bliver frasorteret. Alle øvrige billeder vil efterfølgende få den nødvendige billedbehandling og vil blive leveret til jer.

 

HVEM UDVÆLGER BILLEDERNE?

Som fotograf er det min opgave at gennemgå alle billederne, og udvælge dem der er brugbare, og som skal billedbehandles. Der kan ikke sættes et nøjagtigt antal på hvor mange billeder i vil modtage, da det kan afhænge af mange faktorer. Men i vil som ofte modtage flere billeder end det angivende minimumsantal i kontrakten. For en heldagsfotografering fra vielse til brudevals, kan der forventeres minimum 400 færdige billeder.

 

MODTAGER VI DE ORIGINALE BILLEDEFILER?

Nej, de originale RAW filer fra kameraet udleveres ikke. Det er ”rå” og ubehandlede billeder der kræver efterbehandling. Alle leverede billeder er færdigbehandlet og leveres i formatet JPG.

 

MODTAGER VI BILLEDERNE I HØJ OPLØSNING?

Ja, i modtager billederne i en høj opløsning i formatet JPG på en USB-nøgle. Dermed er i sikret muligheden for at få lavet print af billederne – også i fremtiden. I modtager tillige via onlinegalleriet, billederne i en lavere opløsning som er velegnet til brug på internettet.

 

HVOR LANG TID SKAL VI AFSÆTTE TIL PORTRÆTFOTOGRAFERINGEN?

Efter vielsen eller receptionen, tager vi hen til den aftalte location. Her skal i som minimum have afsat en time i jeres planlægning. Sørg gerne for at have lidt ekstra tid i planen, da små forsinkelser i løbet af dagen nemt kan få planlægningen til at skride.

 

HVORDAN BETALER VI DIG?

Ved bookningen fremsendes en faktura til jer til betaling af 1. rate, som er 15% af det samlede beløb. Når vi nærmere os den store dag, fremsendes en ny faktura til betaling af 2. og sidste rate, som skal betales senest 8 dage før jeres bryllup. Bookningen er først endelig bekræftet når 1. rate er indbetalt.

 

HVORNÅR MODTAGER VI BILLEDERNE?

Billederne skal have en billedbehandling, for at sikre et optimalt resultat. Derfor bruger jeg den nødvendige tid til denne del af opgaven. I vil modtage jeres billeder senest 3 uger efter jeres bryllupsfotografering.

 

LAVER DU OGSÅ BILLEDER I SORT/HVID?

Alle billeder bliver optaget i farve. Jeg udvælger efterfølgende i billedbehandlingen, nogle billeder som konverteres til sort/hvid eller til andre artistiske look, for at skabe mere interessante visuelle effekter. Det vil dog altid være muligt efterfølgende, at ændre billederne tilbage til den originale farve.

 

HVAD GØR VI I TILFÆLDE AF DÅRLIGT VEJR?

Vejret i Danmark er desværre ikke altid så pålideligt. Det er derfor en god idé at have en plan B klar i tilfælde af dårligt vejr. Jeg medbringer altid en paraply, som kan bruges i tilfælde af mindre regn. Ved kraftig regn eller lignende, kan man søge ly under træer, ved bygninger, under halvtage eller pavilloner og lignende. Der kan laves både flotte og anderledes billeder sådanne steder. Alternativt er at finde en indendørs location. Det kan eksempelvis være der hvor i skal holde jeres bryllupsfest.

 

HVAD NU HVIS...?

Ingen kan garantere sig imod uheld og ulykker. Men med min erfaring har jeg lært at tage højde for de fleste ting. Jeg medbringer altid backupudstyr, i tilfælde af funktionsfejl.

 

Skulle jeres spørgsmål ikke være besvaret i ovenstående – er i meget velkommen til at kontakte mig.