Få det bedste ud af bryllupsfotograferingen

For at få det optimale ud af bryllupsfotograferingen, har jeg samlet lidt forskellige tips og idéer til at få det bedste ud af samarbejdet med bryllupsfotografen.

 

Planlægningsmøde

Det er rart at have styr på planerne omkring fotograferingen. Derfor kan det være en god idé at mødes med jeres bryllupsfotograf i god tid før brylluppet, eventuelt der hvor i ønsker portrætbillederne taget. Hvis ikke i ønsker at mødes med fotografen først, så sørg for at få styr på alle detaljerne telefonisk eller via mail. Under alle omstændigheder bør fotografen lave en kontrakt til jer, hvor alle aftaler er nedskrevet og som i godkender. Så kan ingen være i tvivl om hvilke aftaler i sammen har indgået.

 

Før Brylluppet

Find en god og passende location hvor portrætterne kan laves. Natur er altid smukt til bryllupsbilleder. Steder hvor der er mulighed for at komme lidt i skygge er godt for billederne, så undgår man de store kontraster som kraftigt sollys skaber. Fortæl jeres fotograf hvilket sted i kunne tænke jer.

Vær opmærksom på at den danske natur er lunefuld, og det både kan regne og blæse på dagen, så en alternativ indendørs location er en god idé at have i baghånden.

Det er rart for både jer og fotografen, at kende til eventuelle restriktioner på forhånd for fotografering under vielsen. Det er præsten og menighedsrådet der sætter reglerne i kirken, og det varier derfor fra kirke til kirke. Spørg ind til reglerne på forhånd, og informer jeres fotograf.

 

Forberedelserne

Hvis i har hyret fotografen til også at dokumentere brudens forberedelser, er der en god idé at bruden har en enkel og ensfarvet påklædning på imens hun får sat hår og lagt makeup, gerne i hvide eller lyse toner. Spraglet tøj eller tøj med tekst eller logoer ser sjældent særligt godt ud på billeder – og slet ikke bryllupsbilleder der skal være stemningsfyldte.

Bruden_Forberedelser_Bryllupsfotografering.jpg

 

Vielsen

Når bruden føres op af kirkegulvet er der ingen grund til at skynde sig. Nogle kirker er ikke så store, og så skal der ikke mange skridt til før end bruden står ved alteret. Gå stille og roligt op af kirkegulvet og nyd turen – så kan fotografen også nå at tage et par gode billeder.

Vielse_Brudepar_Bryllupsfotograf.jpg

 

Efter Vielsen

Det kan være en idé på forhånd at bede gæsterne om at undgå den traditionelle ris kastning, som i øvrigt ikke er tilladt i ret mange kirker. Ud over at fuglene ikke er så glade for dem, så har ris det også med at sætte sig fast i håret på brudeparret, og det kan ses i de efterfølgende billeder. Portrætbillederne er bare smukkere uden ris. Erstat evt. ris kastning med sæbebobler eller rosenblade.

Vielse_Udendørs_Fotograf_Sæbebobler.jpg

 

Portrætfotograferingen

Afsæt en times tid i programmet til portrætfotograferingen. Det vil give jer tilpas tid, til at få lavet smukke bryllupsbilleder.

Tag meget gerne en ven eller veninde med til portrætfotograferingen. Det er en stor hjælp til bruden, så hår og kjole altid sidder rigtig, og dels er det en stor hjælp til fotografen der ofte kan have brug for et par ekstra hænder til at holde eventuelle lys eller reflektor skærme.

Husk at nyde hinanden og glæden ved den store dag imens fotografen arbejder. I skal ikke tænke på hvordan i ser ud på billederne, men bare nyde hinanden. Fotografen klarer sin del af arbejdet og skal nok dirigere jer, når og hvis der bliver behov for det.

Tænk over hvilket tidspunkt på dagen, samt årstiden i skyder billederne på. I vinterhalvåret går solen tidligt ned, så planlæg optagelsen efter hvornår der er dagslys.

Bryllupsportræt_Bryllupsfotograf_Brudepar.jpg

 

Receptionen

Har i hyret fotografen til også at fotografere til jeres reception, kan det være en idé at vente med at lave portrætterne til efter receptionen. Så skal jeres gæster nemlig ikke vente på at i bliver færdige med portrætfotograferingen.

 

Gruppe- & Parbilleder

Det er en rigtig god idé at få lavet gruppebilleder af alle gæsterne ved receptionen eller festen. Så kan i altid mindes jeres gæster og hvordan de så ud på dagen.

Parbilleder er også rigtig sjove og gode minder. Lav en liste over alle de par/grupper som fotografen skal lave billeder af, så er i sikker på at alle par kommer med på billederne. Aftal på forhånd med jeres fotograf hvordan dette skal gøres – og vær opmærksom på at dette kommer til at tage lidt tid.

Gruppeportræt_Bryllupsbillede.jpg

 

Generelt

Husk at tingene kan tage længere tid end hvad i tror – så lidt luft i tidsplanen fjerner den værste stress på store dag.

Hvis i har specielle idéer eller ønsker til billeder som skal laves på jeres store dag, er det en rigtig god idé at aftale det med fotografen på forhånd. Skriv eventuelt ned såfremt der er noget helt specifikt der er vigtig for jer at få dokumenteret. Det kunne eksempelvis være et ældre familiemedlem som kun er med i kirken og ikke til den efterfølgende fest osv.

Brudepar_Vielse_Fotograf.jpg

Nedenstående er en oversigt over hvad en bryllupsfotograf som udgangspunkt altid laver billeder af, så det behøver i ikke særskilt at aftale med jeres fotograf:

Forberedelserne

Brudekjolen – skoene – buketten – håropsætning – makeup – nipsting – stemningsbilleder.

Vielsen

Omgivelserne udenfor – kirken indenfor - gommen der ankommer – gæsternes ankomst – gommen der spændt venter – brudens ankomst – bilen – bruden der føres op af kirkegulvet – stemning/detaljer under vielsen (hvis tilladt) – brudeparret der går ned af kirkegulvet.

Efter vielsen

Brudeparret udenfor kirken – gæsterne der lykønsker brudeparret – den pyntede bil – brudeparret der kører fra kirken.

Portrætter

Brudebuketten – vielsesringene – brudens hår – portrætbilleder af parret – billeder af bruden alene – billeder af gommen alene.

Receptionen

Bryllupskagen – lokaliteterne – gæsterne der mingelerer rundt – stemningsbilleder – evt. parbilleder af hvert par (hvis aftalt) – evt. et stort gruppebillede (hvis aftalt) – borddækningen.

Festen

Gæsterne ved bordet – brudeparret – talerne – gavebordet – stemnings- og situationsbilleder – brudevalsen gommen der får klippet sokkerne – brudens slør der klippes – gæsterne der danser.

Bryllupsfotograf_Brudepar_Trappe.jpg

 

Til sidst er der bare at sige - Husk at nyd den store dag