Tips & Idéer til bryllupsfotografering - del 1

For at få det optimale ud af bryllupsfotograferingen har jeg samlet lidt forskellige tips og idéer til at få det bedste ud af samarbejdet med fotografen.

Her følger første af i alt 3 indlæg omkring Tips & Idéer:

 

Planlægningsmøde

Det er rart at have styr på planerne omkring fotograferingen. Derfor kan det være en god idé at mødes med jeres bryllupsfotograf i god tid før brylluppet, eventuelt der hvor i ønsker portrætbillederne taget. Hvis ikke i ønsker at mødes med fotografen først, så sørg for at få styr på alle detaljerne telefonisk eller via mail. Under alle omstændigheder bør fotografen lave en kontrakt til jer, hvor alle aftaler er nedskrevet og som i godkender. Så kan ingen være i tvivl om hvilke aftaler i sammen har indgået.

Før brylluppet

Find en god og passende location til at skyde portrætterne i. Natur er altid smukt til bryllupsbilleder. Steder hvor der er mulighed for at komme lidt i skygge er godt for billederne, så de store kontraster kraftigt sollys skaber kan undgås. Fortæl jeres fotograf hvilket sted i kunne tænke jer.

Vær opmærksom på at den danske natur er lunefuld, og det både kan regne og blæse på dagen, så en alternativ indendørs location er en god idé at have i baghånden.

Det er rart for både jer og fotografen, at kende til eventuelle restriktioner på forhånd for fotografering under vielsen. Det er præsten der sætter reglerne i kirken, og det variere derfor fra præst til præst. Spørg ind til reglerne på forhånd, og informer efterfølgende jeres fotograf.

Forberedelserne

Hvis i har hyret fotografen til også at dokumentere brudens forberedelser, er der en god idé at bruden har en enkel og ensfarvet påklædning på imens hun får sat hår og lagt makeup, gerne i hvide eller lyse toner. Spraglet tøj eller tøj med tekst eller logoer ser sjældent særligt godt ud på billeder – og slet ikke bryllupsbilleder der skal være stemningsfyldte.

Vielsen

Når bruden føres op af kirkegulvet er der ingen grund til at skynde sig. Nogle kirker er ikke så store, og så skal der ikke mange skridt til før end bruden står ved alteret. Gå stille og roligt op af kirkegulvet og nyd turen – så kan fotografen også nå at tage et par gode billeder.

 

Hold øje med bloggen den kommende uges tid for at læse anden del af Tips & Idéer til bryllupsfotograferingen.